Winnaars NK Forelvissen Jeugd 2018

Forellenvijvers Zederik in Meerkerk!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Op de zonnige zaterdagmiddag 7 juli stonden er 24 zenuwachtige jeugdige vissers aan de start bij Zederik in Meerkerk. Het begin van een prachtige vismiddag van de beste forelvissers van Nederland. De jeugdige vissers hadden zich allemaal geplaatst via de lokale visvijvers en kwamen daar voor uit. Elk team bestond uit 3 leden verdeeld over de leeftijdscategorie t/m 11 jaar en 12-15 jaar.

Vooraf werd er gezongen voor de jarige Jacy Heinlein die deze dag 10 jaar is geworden, hij mocht van de NVVF nog iets in ontvangst nemen...

Vlak na de start werd er direct al goed vis gevangen. De vis verdeelde zich goed over de vijver. Er mocht deze wedstrijd alleen met natuurlijk aas gevist worden (wasmoten, pieren, meelwormen etc.) De forel zat goed verdeeld over de vijvers, waardoor er op alle stekken gevangen werd.

Na de eerste twee rondes was er een kleine pauze voor alle kinderen en na 20 minuten moesten de hengels er al weer in. Per ronde werden er 2 forellen p.p. Uitgezet. De tussenstand na 2 rondes was dat er 36 en 35 forellen gevangen waren, ongeveer 75% van de uitzet...

De 14 jarige Bram Niehof en de 15 jarige Luca Hartgerink hadden na 2 rondes allebei 6 forellen gevangen! Ook in het tweede en derde blok werd er weer erg goed gevangen.

Na 6 rondes werd de eindstand opgemaakt, een prachtige vangst! Maar liefst 75% van de uitgezette vissen was gevangen.

Een prachtige prijzentafel mede mogelijk gemaakt door Shimano, Pure Fishing en De Baitshop. Eerst de teamprijzen. Team Kamphoeve werd eerste, Zederik 2e en H2O werd 3e.

Bij de jonge jeugd werd de 8 jarige Luuk van Mourik 1e met 15 forellen, Robin Macker 2e met 14 forellen en Ruben Gerritsen werd 3e met 11 forellen. 

Bij de jongste jeugd mocht de oudkampioen Shavira Bloemberg (die nu 4e is geworden) de wisselbeker overhandigen aan Luuk.

Bij de oudere jeugd mocht de oudkampioen Luca Hartgerink de 1e prijs uitreiken aan Rens Koopman die maar liefst 11 forellen ving. Nummer 2 werd Luca Hartgerink ook met 11 forellen, maar met 410 gram minder in gewicht en nummer 3 werd Dylan Vuurpijl met 10 forellen.

Iedereen hartelijk dank voor de leuke en sportieve NK Finale!

Namens de NVVF

 

Dit NK is een onderdeel van de NVVF

 

Share Facebook