Winnaars NK Forelvissen Jeugd 2017

Forellenvijvers De Forel in Bergharen!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Op de zonnige zaterdagmiddag 10 juni stonden er 24 zenuwachtige jeugdige vissers aan de start bij De Forel in Bergharen. Het begin van een prachtige vismiddag van de beste forelvissers van Nederland. De jeugdige vissers hadden zich allemaal geplaatst via de lokale visvijvers en kwamen daar voor uit. Elk team bestond uit 3 leden verdeeld over de leeftijdscategorie 8-11 en 12-15 jaar. 

Vlak na de start werd er direct al goed vis gevangen. De vis verdeelde zich goed over de vijver. Opvallend genoeg werd er op de windkant iets minder gevangen dan aan de luwe kant. Ook de echte foreldeegvissers vingen beduidend minder op powerbait dan dat er op de wasmotten werd gevangen.

Sportiviteit was ook aanwezig, nadat iemand zijn net brak kwam er meteen een buurvisser helpen, super om te zien!

Na de eerste twee rondes was er limonade voor alle kinderen en na een kwartier moesten de hengels er al weer in. Per ronde werden er 2 forellen p.p. Uitgezet. De tussenstand na 2 rondes was dat er 51 en 52 forellen gevangen waren, meer dan de uitzet dus. 

De 8-jarige Tycho Willebrandts had na 2 rondes maar liefst 11 vissen! Ook in het tweede en derde blok werd er weer erg goed gevangen. Opvallend was dat degene die op tijd overschakelden naar wasmotten het beste vingen en bleven vangen. Vooral voor de kanten of net tegen het ondiepe talud werd goed gevangen. 

Na 6 rondes werd de eindstand opgemaakt, een prachtige vangst! Meer dan 100% van de uitgezette vissen was gevangen. Op een zonovergoten terras werden na de lekkere frietjes de prijzen uitgereikt. 

Een prachtige prijzentafel mede mogelijk gemaakt door Shimano en Pure Fishing. Eerst de teamprijzen. Team H2O werd eerste, Toms Creek 2e en De Forel werd 3e. 

Bij de jonge jeugd werd Shavira Bloemberg 1e met 24 forellen, Tycho Willebrandts 2e met 18 forellen en Savio Pattipellohy werd 3e met 17 forellen. 

Bij de oudere jeugd mocht de oudkampioen Donny Mussche de 1e prijs uitreiken aan Luca Hartgerink die maar liefst 27 forellen ving. Nummer 2 werd Nick Evers met 20 forellen en nummer 3 werd David Vos met 15 forellen. 

Iedereen hartelijk dank voor de leuke en sportieve NK Finale!

Namens de NVVF

Tom Bremer 

 

Dit NK is een onderdeel van de NVVF

 

Share Facebook