3e Finale NK Forelvissen Jeugd

De 3e finale van het NK Forelvissen Jeugd word dit jaar op zaterdag 7 juli 2018 gehouden op de accommodatie van Forellenvijvers Zederik te Meerkerk
Klik hier voor het Draaiboek NK Forelvissen Jeugd 2018
Laatste update : 15 maart 2018

Ook dit jaar hoeft de jeugd zich nog niet te kwalificeren, maar kan iedere vijver, lid van de NVVF, een team van 3 jeugdleden aanleveren!

Ook is er voor de jeugd een mooie prijzentafel beschikbaar!

Deze prijzentafel is mede mogelijk gemaakt door:

logo_forelshop.jpg    logo_purefishing.jpg    logo_shimano.jpg

Team Kampioenschap
De jeugd vist niet alleen individueel, om beste forelvisser van Nederland te worden, maar zij vissen ook voor een team. De vijver waar zij voor uitkomen, is tevens het team waarmee zij vissen op de finaledag.
De uitslag wordt opgemaakt aan de hand van het totaal aantal gevangen (zalm)forellen.
Bij categorie A (t/m 11 jaar, dus geen minimale leeftijd) telt elke forel of zalmforel voor 1,5 punt en bij categorie B (12 - 15 jaar) telt elke forel of zalmforel voor 1 punt. (Let op, je moet op 1 januari 2018 nog 15 jaar zijn. Als je op de NK datum al 16 geworden bent is dat geen probleem) Bij een gelijk aantal zal worden gewogen en telt het totaalgewicht. Bij gelijk aantal en gewicht beslist het lot. Dit geldt zowel voor het individuele klassement en het teamklassement.

Zie ook reglement >>

Voor het teamklassement geldt dat de gevangen kilo’s van alle teamleden bij elkaar op worden geteld en vergeleken wordt met de andere teams. Het jeugdteam met de meest gevangen kilo’s wordt winnaar.

De nummer 1 uit categorie B mag dit jaar ook mee doen met het individuele NK forelvissen, hij of zij vist dan niet mee in het TEAM-verband en hij krijgt een wildcard om het volgende jaar zijn of haar titel te verdedigen (mits leeftijd nog voldoet)!
De nummer 1 uit categorie A krijgt een wildcard om het volgende jaar zijn of haar titel te verdedigen!

Share Facebook